Informatie

Belangrijk om te weten

Doms Tattoo Design werkt strikt volgens de richtlijnen van de GGD om de kwaliteit en hygiene van zowel de klanten als Doms Tattoo-Design zelf te waarborgen. Iedere klant wordt bij Doms Tattoo-Design behandeld met steriel verpakte naalden en naaldhouders, nieuwe inkt, schone handschoenen, enz. Naalden en inkt worden eenmalig gebruikt.

Wij maken gebruik van door de GGD goedkekeurde inkt, deze inkt voldoet aan de hoogste kwaliteiten en  is vrij van kankerverwekkende stoffen dus bij Doms Tattoo bent u verzekerd van een gezonde en duurzame Tattoo !!

Vergunning


Doms Tattoo Design heeft een vergunning op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeeren en piercen en werkt volgens de hygienerichtlijnen die zijn opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren of de tatoeagestudio zich houdt aan de richtlijnen.

Doet het zetten van een Tattoo pijn?


Dit is een vraag waar wij vrijwel dagelijks mee te maken krijgen bij ons in de tattooshop, en wat natuurlijk heel begrijpelijk is vooral voor iemand die nog geen tatoeage heeft. De antwoord erop is helaas zelfs voor ons lastig om te zeggen omdat het bij ieder persoon verschillend is en uiteraard speelt de plek van waar de tatoeage gezet word ook een rol. Gevoelig zal het altijd zijn maar op gegeven moment raakt de huid ook gewend aan het gevoel, sommige mensen omschrijven het als een branderig gevoel of tinteld gevoel. Er is altijd een mogelijkheid om de plek van de tatoeage van te voren met een speciale zalf in te smeren waardoor de klant zich prettiger voelt tijdens het tatoeren doordat de plek daardoor plaatselijk lichtelijk is verdoofd.

Deze zalf (Emla) zalf is ook op doktersrecept te verkrijgen, dus vraag hierna ook eventueel bij u huisarts.

Informatie over de risico’s van tatoeages


Je bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van een tatoeage is een huid doorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloed overdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygienische behandeling (zowel door jezelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken. Onder de 16 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden. Wil je het toch en je bent onder de 16 jaar, dan moet je wettige vertegenwoordiger meekomen naar de studio. Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeerder en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een tatoeage


Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Je gezondheid


Als je lijdt aan aan van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen:

 • diabetes
 • hemofilie
 • chronische huidziekte
 • contactallergie
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
 • op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieen, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn 
van een dermatoloog e.d.

Wij maken gebruik van door de GGD goedkekeurde inkt, deze inkt voldoet aan de hoogste kwaliteiten en  is vrij van kankerverwekkende stoffen dus bij Doms Tattoo bent u verzekerd van een gezonde en duurzame Tattoo !!

Onze tattooshop regels


Wij hanteren de volgende regels binnen onze shop en behandelingen

 • Wij zetten geen tattoeages bij klanten die onder invloed zijn van alcohol en/of drugs.

 • Wij zetten geen tattoeages in het gezicht en op geslachtsdelen.

 • Wij zetten geen tattoeages bij personen onder de 16 jaar oud. Neem, om twijfel te voorkomen, altijd een geldig identificatiebewijs mee.

 • Kinderen onder de 12 jaar zijn niet toegestaan.

 • I.V.M hygiene, is het niet toegestaan om te eten in de wachtruimte.

 • Per klant is het toegestaan om 1 persoon ter ondersteuning mee te nemen.

 • In de shop zijn geen dieren toegestaan.

Bij Doms Tattoo Design kun je helaas NIET pinnen.

Voor dat u behandeld wordt is het beter dat u door geeft als u,

 • Hepatitis heeft.

 • HIV heeft.

 • Zwanger bent.

 • Onder invloed bent van alcohol of drugs.

Mocht u voldoen aan een van deze punten! Dan wordt u door ons helaas niet behandeld.