Cover up tatoeage litteken camouflage

Litteken camouflage

Niet iedereen heeft een verhaal bij zijn of haar tattoo. Niet dat dat hoeft, want ook zonder specifieke betekenis kunnen ze erg mooi zijn. Maar soms zit er opeens een stuk diepere betekenis achter. Soms om een verhaal te benadrukken, soms om een verhaal te verbergen.

Een litteken kan je erg onzeker maken. In tegenstelling tot tekenende littekens zijn de gevolgen hiervan op psychisch en sociaal gebied minder zichtbaar en daarom ook veel minder bekend.
Veel mensen schamen zich ervoor en hebben het gevoel dat ze om die reden worden bekeken.  De ongevraagde en vaak ongewenste reacties van je omgeving maken het nog veel moeilijker. Dit geeft jou beperkingen in vrijheid, waardoor je altijd aangepaste kleding draagt om het te verbergen.

 

Zelfbeschadiging Automutilatie

Voormalige zelfbeschadigers schamen zich vaak voor hun littekens, en hebben last van het stigma dat aan zelfbeschadiging kleeft. 
Iedereen heeft littekens, de een op haar knieën van het vele vallen vroeger op straat, de ander van een of meer operaties en er zijn mensen die littekens hebben als gevolg van zelfbeschadiging. In dat laatste geval vallen de littekens meestal een stuk meer op omdat ze vaak op één plek zitten, een bepaald patroon hebben en het er veel zijn. Het zijn geen littekens die eruit zien alsof je ze hebt opgelopen na een val. Veel mensen met littekens als gevolg van zelfbeschadiging hebben hier moeite mee. Laat je je littekens zien of verberg ze je? Een moeilijk dilemma waar niet echt een eenvoudig antwoord op is.
Een camouflage tattoo zorgt er voor u weer in plaats van verbergen mag gezien worden met u aanwinst.
Doms Tattoo Design helpt graag dat u met die blije lach weer trots kan lopen zonder enige belemmering die sommige momenten ondragelijk of genant maakte voor u.
Vol trots zult u weer zelfverzekerd door het leven gaan en showen van u nieuwe aanwinst van de tatoeage.Elk individu bepaald zelf of ze litteken-camouflage willen laten toepassen. De reden hiervoor is voor elk individu anders. Veelal weten andere mensen niet dat u een litteken heeft waarvoor u zich schaamt. Of hebben uw naasten er een mening over, en vinden het onzin om er aan te laten behandelen. Waar het uiteindelijk omgaat bent u zelf, het is uw lichaam en uw beslissing.

Het is geen ongebruikelijke zaak dat iemand een litteken wilt verbergen of verbloemen met een tattoo. Afhankelijk van het soort litteken zijn er allerlei mogelijkheden. Door veelal rode kleuren te gebruiken, lijken de meeste littekens compleet te verdwijnen onder het ontwerp. Natuurlijk blijft de huid wel aangetast en in een bepaald licht zul je de omtrekken van een litteken altijd terug kunnen zien, maar sommige ontwerpen maken deze imperfecties bijna onzichtbaar.
Hiervoor wordt door ons speciaal de contouren van het lichaam en de vorm van het litteken volledig gebruikt in het ontwerp.
Het visuele aspect wordt dan aan het oog ontrokken door de juiste vorm te kiezen en gebruik van kleuren en schaduw vormen die het voor u weer mogelijk maakt vol trots in die jurk,bikini korte broek of shirt te lopen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om littekens te behandelen.  Als het gewenste resultaat uitblijft, is de teleurstelling des te groter.
Maar er is wel mogelijk om littekens minder opvallend te 
maken? Litteken litteken-camouflage kan wellicht de oplossing zijn !
Een goede oplossing is om het litteken te coveren met een tatoeage.

Sommige mensen hebben een oude tatoeage die ze hebben laten weghalen toen de techniek dit nog niet heel erg netjes kon. Het gevolg daarvan is een lelijk litteken. Veel van deze mensen kiezen er daarom ook voor om een nieuwe tattoo over hun litteken te laten zetten om zo het aandenken aan de vorige helemaal uit te wissen. Dit kan zeer secuur gebeuren waardoor het inderdaad zo is dat er niets overblijft van dat oude ontwerp. Het tatoeëren op littekens is soms wat gevoeliger dan op de normale huid. Ook kan door het littekenweefsel niet altijd iedere techniek worden toegepast. Toch zijn er voor de meeste littekens allerlei mogelijkheden dus wanneer je overweegt een litteken te laten tatoeëren, vraag dan naar de mogelijkheden.

COVER UP TATTOO

Wat is een cover up?
Als je nog wel een tattoo wilt maar niet hetgeen je nu hebt dan zou je een cover up tattoo kunnen overwegen. De oude tatoeage zou je kunnen laten bedekken met een nieuwe tattoo. Deze nieuwe tattoo is een cover up. De oude tattoo wordt niet bijgewerkt, maar compleet bedekt door een nieuwe afbeelding. Daarom is de nieuwe tattoo eigenlijk altijd groter dan de bestaande tattoo. Als het op de juiste manier gebeurt is er niets meer te zien van de oude tattoo.Een cover up tattoo wordt meestal in kleur gezet. Door het gebruik van kleuren zijn er meer mogelijkheden om de oude tatoeage te bedekken. Als je oude tattoo vrij licht is zijn er ook mogelijkheden om een nieuwe tattoo in Black & grey er over te laten zetten. Cover ups zijn vaak duurder dan een nieuwe tattoo. Veelal wordt een cover up op maat getekend en zal meer tijd in beslag nemen omdat men voorzichtiger te werk moet gaan. Neem die tijd ook i.v.m. de uiteindelijke resultaten.

Waarom kiezen voor een cover-up?
De reden om voor een cover-up te kiezen kan verschillend zijn: van de naam van een ex-geliefde tot een verkeerd gezette tattoo, of van een slechte keuze voor een ontwerp tot een tattoo van een flash waar inmiddels iedereen mee loopt. Ook kan de reden het simpelweg veranderen van gedachten en smaak zijn, maar meestal komt het neer op het maken van een ondoordachte keuze bij het zetten van de oorspronkelijke tattoo.Waar moet je aan denken als je een cover-up besluit te nemen?Realiseer je ten eerste dat er voldoende plek moet zijn. De nieuwe tattoo wordt immers een stuk groter. Er dient qua plek voldoende mogelijkheid te zijn voor de tatoeëerder om lichte en donkere stukken van de oude tattoo te gebruiken voor schaduw en diepte in het nieuwe ontwerp.Het is daarnaast belangrijk om het bestaande idee van de tattoo los te laten en open te staan voor een nieuw idee. Het is daarom aan te raden niet met één vastomlijnd idee bij de tatoeëerder aan te komen als je een cover-up wilt laten zetten. Beter is het om bijvoorbeeld een lijstje mee te nemen met alles dat een idee zou kunnen zijn en alles dat je eventueel wel leuk zou vinden. Bekijk het zo: hoe meer mogelijkheden jij in je hoofd open laat, hoe meer opties ik dan hebt om een geslaagd nieuw ontwerp te maken.Ook is het belangrijk om van tevoren goed met de tatoeëerder te praten en te bespreken wat er mogelijk is. Zo geef je de tatoeëerder de ruimte om te luisteren naar jouw wensen, maar daarbij ook eerlijk te kunnen zijn over wat er wel en niet kan. Alle organische vormen – vogels, bloemen, veren, bloesembladeren – kunnen meestal goed gebruikt worden voor het nieuwe ontwerp, omdat dit makkelijk aan te passen is aan de vorm van de oorspronkelijke ink. Moeilijk, haast onmogelijk zelfs, is het maken van cover-up van een portret.

 

Tot slot
Het is, zeker bij een cover-up erg belangrijk een goede keuze te maken. Niet in de eerste plaats omdat een cover-up een stuk duurder is dan een “gewone” tattoo, maar ook omdat het qua tatoeëren meer tijd kost en meestal ook twee keer gezet moet worden, zeker als de bestaande tattoo erg donker is.
Doms Tattoo Design helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.